Hotelschool Koksijde - Magazine

​De Hotelschool Koksijde is gekend als de Hotelschool die het meeste sterrenchefs in België levert. Bekende namen als Peter Goossens, Jeroen Meus, Piet Huysentruyt, Filip Claeys, Tim Boury en nog vele andere versleten ooit hun broek op de schoolbanken van Ter Duinen. Van de school kregen we de opdracht om een communicatiemiddel te ontwikkelen dat de school op een toegankelijke manier voorstelt en nog dichter brengt bij een breed publiek van foodies, sympathisanten en (toekomstige) leerlingen.

Contactpersonen: Olivier Willaert en Peter Verbeke 


Aanpak

Magazine Hotelschool Koksijde

Net zoals de meeste scholen beschikte de Hotelschool Ter Duinen over een eenvoudig schoolmagazine. Om de school nog dichter te brengen bij een breder publiek, lanceerden we in 2016 het concept "magazine HK". Het magazine HK is een gratis publicatie die verdeeld wordt via de vele activiteiten van de Hotelschool. Zo creëerden we een platform voor partners van de school om hun publiciteit in een kwaliteitsvolle context te linken aan de goede reputatie van de school en werd het magazine bovendien een prospectiemiddel voor het werven van toekomstige leerlingen best_advice staat in voor advertentiewerving, redactie, vormgeving en druk van het magazine.


Resultaten

Sinds 2016 verschijnt er jaarlijks een nieuw magazine. 

Naast partners en leerlingen wordt het magazine ook per post verstuurd naar oud-leerlingen van de school. 

Het magazine is een gegeerd relatiemiddel geworden met elk jaar ook de voorstelling van drie ambassadeurs van de school.

Het magazine HK brengt actuele informatie over de school en biedt een communicatieplatform voor partners en adverteerders.